Carvin och Kiesel

Carvin grundades 1946 som L. C. Kiesel Company. Lowell C Kiesel grundade företaget. I början koncentrerade sig företaget på gitarrmickar, senar skulle de utöka sin verksamhet till så kallade Steel guitars. 1947 flyttade företaget sin verksamhet, från San Diego i Kalifornien till hör och häpna Gothenburg Nebraska, men deras period där var inget annat än kortvarig, då de flyttade tillbaka till Kalifornien redan 1949. Vi denna tidpunkt döptes företaget om för att hedra Lowell Kiesels söner Carson och Gavin. Under åren som kom skulle Carvin gå vidare till elgitarrer och hålla en bra standard på sina ofta custombyggda instrument. Företaget hade en given höjdpunkt på 80 talet då gitarrerna sågs flitigt på MTV.

2015 delades Carvin Corporation i tu och Kiesel guitars tog över hela instrumenttillverkningsprocessen. Carvin Amps och Audio skötte tillverkningen av mikrofoner och annan utrustning. Carvin har haft det betydligt mer kämpigt sedan dess. 

Ett av de mer tragiska öden som drabbat någon inom gitarrvärlden, är det som Carvin och Kiesel gitarristen Jason Becker, har vart tvungen att genomlida. Efter han slog igenom med Cacophony tillsammans med Marty Friedman och fick platsen som gitarrist i David Lee Roth solo projekt, så drabbades Becker av mardrömsjukdomen ALS. En förlamningssjukdom som bryter ner nervcellerna som aktiverar musklerna både i hjärnan och ryggmärgen. Syn och hörsel påverkas inte av ALS. Jason Becker fick en prognos att han skulle leva mellan tre och fem år, då var han 20 år, Idag kommunicerar Jason Becker och skapar musik med hjälp av ögonrörelser, då inga andra muskler fungerar. Jason Becker klassiska Carvin gitarrer är två stycken DC 200 en lila täckt med klistermärken och en blå med dubbla inputjack och möjlighet till att koppla mikrofonerna till varsin stärkare.